torstai 11. kesäkuuta 2009

Sydämellisesti

Etsyä pääasiassa ostamiseen käyttävän kannattaa ottaa suosikkeihin merkitseminen tavakseen. Itse ainakin törmään jatkuvasti ihaniin esineisiin, joita ei ole varaa silloin ostaa, ei juuri raaski ostaa tai ainakin haluaa vertailla vielä. Ihanuuksien löytäminen uudelleen on kuin etsisi sitä kuuluisaa neulaa vielä kuuluisammasta heinäsuovasta, ellei käytä favoritesia.


Kukin tietenkin käyttää tätäkin työkalua oman logiikkansa mukaan. Itse käytän "add item to favorites" -valintaa, jos olen kiinnostunut jostain yksittäisestä tuotteesta tai haluan vain kehua tekijää erinomaisesta ideasta tai toteutuksesta. "Add seller to favorites" napsahtaa silloin, jos tekijällä on paljon kiinnostavaa nähtävää. Olen kuullut joidenkin lisäävän suosikkeihin vain kauppoja, joiden kanssa heillä on positiivinen kaupankäynti takana, mutta itse luotan sillä puolella palautetyökaluun ja pidän suosikeissa vain kauppoja, jotka haluan muistaa vastaisen varalle.


Usein, kun tekee mieli selailla Etsyä, muttei oikein tiedä, mistä aloittaisi, aloitan suosikkikaupoistani. Inspiroidun niistä ja saatan lähteä tagihyppelylle tai vaikka katsomaan, ketkä muut ovat lisänneet saman kaupan suosikkeihinsa. Sitä kautta löydän ehkä lisää itseäni miellyttäviä juttuja.


Myyjälle sydämet eli suosikkimerkinnät ovat hyvää palautetta. Itse olen vasta-alkaja ja vain kolmella tuotteellani on yksi ihailija kullakin, mutta jo se antaa osviittaa siitä, mikä yleisöä miellyttää. Käytän merkintöjen seuraamiseen loistavaa työkalua Heartomaticia, joka kertoo näppärästi sekä kaupan että yksittäisten tuotteiden sydämet muutaman muun tilaston ohella. Myyjän tarvitsee vain syöttää käyttäjätunnuksensa ja tilastot pääsee näkemään. Kaikki tieto on julkista, joten mitään rekisteröitymistä ei tarvita.


Heartomatic sijaitsee kahden Etsy-myyjän kehittämällä Craftcult-sivustolla, joka jo mainitun sydänlaskurin lisäksi tarjoaa mm. Vaultin, johon talletetaan Etsyn Treasuryitä myöhempää selailua varten. Lisäksi Craftcult myy mainostilaa, joten sitäkin kautta löytää huippuhyviä kauppoja.


Lopuksi vinkki kaikille käsityön tai askartelun parissa kesäaikaan puuhastelevalle: Älä kuumaliimaile sortseissa. Kuumaliima on nimensä mukaista ja aiheuttaa oikeasti syvän paikallisen palovamman. Nimim. rupijalka Uudeltamaalta3 kommenttia:

 1. Ketä saa kiittää näistä vinkeistä? Juuri tällaisia juttuja on kiva saada tietää:)

  t. Kerttu

  VastaaPoista
 2. No voi mua höpsöä...:) Eli kiva tietää, Sanna! Kävin heti katsomassa linkit.

  VastaaPoista
 3. just yksi päivä mietin että miten nuo sydämet voisi nähdä helpommin... kiitos tästä!

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita! Jos haluat, että käsittelemme esimerkiksi Etsyn tarjontaa jollakin tuotealueella, jätä vinkki.